Foto: Scanpix

Beckham: ”Det är dags att sluta”

Uppdaterad
Publicerad

David Beckham avslutar fotbollskarriären efter denna säsongen. 38-åringen som vann franska ligatiteln med PSG förra veckan sätter nu fotbollsskorna på hyllan. 

– Jag är tacksam att PSG gav mig möjligheteten att fortsätta men jag känner att det är dags att avsluta min karriär nu, säger Beckham till AP.

Mittfältaren har förutom med PSG, även vunnit ligatiteln med Manchester United, Real Madrid och Los Angeles Galaxy. Han håller även rekordet för flest framträdanden i engelska landslaget, 115 stycken.

– Jag vill tacka alla mina lagkamrater, de fantastiska tränarna jag har haft nöjet att lära mig av. Jag vill också tacka alla supportrar som stöttat mig och gett mig styrkan att lyckas, säger Beckham.

”Inleder ett nytt äventyr”

Ligasegern med PSG blev hans 20:e och sista stora titel och 38-åringen drar sig tillbaka som den ende engelske spelare att ha vunnit ligan i fyra olika länder.

Om han spelar blir PSG:s möte med Lorient den 26 maj hans sista match.

– Ingenting kommer helt att kunna ersätta att spela det spel jag älskar. Trots det känns det som att jag inleder ett nytt äventyr och jag är verkligen förväntansfull inför vad som ligger framför mig. Jag är lyckligt lottad över att ha fått uppleva så mycket under min karriär och det känns som att det är dags att betala tillbaka, säger Beckham.

Hans nästa stora projekt är att marknadsföra fotbollen i Kina.

Se bildspel från David Beckhams karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer