Brasilien utbuad fyra

Brassarna repade sig inte från den tyska överkörningen.

Nu tvingas de lämna hemma-VM utan medalj efter 0-3-förlusten mot Holland.

– Jag känner en stor frustration. Jag kunde inte sova i natt, utan låg vaken. Jag ber folket om ursäkt och accepterar att de buar. Vi förtjänade ett bättre slut än så här, säger Brasiliens lagkapten Thiago Silva efter förlusten.

Brasilien inledde bronsmatchen likt hur semifinalen mot Tyskland såg ut. Tidiga insläppta mål.

Fotbolls-VM: Brasilien

Redan i den tredje minuten dömde Djamel Haimoudi straff. Hollands högerytter Arjen Robben drogs ner av brassarnas lagkapten Thiago Silva som siste försvarare. Mittbacken började dra i Robben utanför straffområdet – men domaren valde att peka på straffpunkten i stället för frispark.

”Skulle ha fått rött kort”

– Fel beslut av domaren, han skulle ha dömt frispark och rött kort på Thiago Silva, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Anfallaren Robin van Persie sköt från elvameterspunkten, målvakten Julio Cesar slängde sig åt rätt håll – men straffen var alldeles för hård och välplacerad.

Drygt tio minuter senare satte Daley Blind sitt första landslagsmål – och bronsmatchens näst sista – när han med fel fot utnyttjade Brasilienförsvarets dåliga nickrensning – 2–0.

Första gula kortet för filmning

Brasilien jagade reducering i bronsmatchen mot Holland. Vid ställningen 0–2 trodde hemmapubliken att Oscar skulle få straff i den 68:e minuten sedan Hollandsförsvararen Daley Blind tydligt rörde honom och inte bollen.

Domaren Djamel Haimoudi tyckte annorlunda och gav Oscar gult kort för filmning. Och i världsmästerskapets näst sista match varnades en spelare för första gången för att ha försökt få med sig ett domslut.

– Han förstärker situationen, men jag hade blåst straff när det där hände, säger SVT-experten Glenn Strömberg.

På tilläggstid stängde Georginio Wijnaldum bronsmatchen – och tredjeplatsen blev Hollands efter 3–0-segern.

För tredje världsmästerskapet i rad tar inte Brasilien medalj. Men den här missen på hemmaplan där bara guld räknades, smärtar mest.

– Sorgen är stor, att åka hem och veta att man har misslyckats, suckar Thiago Silva.