Björkström femmålsskytt för AIK

Kevin Björkström svarade för fem mål när AIK besegrade Warberg i den första SM-kvartsfinalen i innebandy.

AIK vann på bortaplan med hela 8-2. Klar bortaseger blev det också i matchen mellan Växjö och Falun. Växjö ledde med 1-0 efter första perioden, men sedan tog Falun över. Även här fanns en målglad spelare. Billy Nilsson gjorde fyra av målen när Falun till slut vann med 9-4.

Betydligt jämnare blev det när Helsingborg tog emot Pixbo. Här tog målskyttet fart först i tredje och sista perioden. Ställningen var 4-4 efter full tid sedan hemmalagets Jani Kukkola kvitterat två gånger. Förlängningen blev mållös och kvartsfinalen avgjordes på straffar. Här blev Martin Östholm matchvinnare för sitt Pixbo, som vann med 5-4.

SM-kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.