Blatter slår tillbaka. Foto: TT Nyhetsbyrån

Blatter lämnar lOK direkt – svenska omvald

Uppdaterad
Publicerad

Sepp Blatter skulle ha blivit omvald för ytterligare åtta år som medlem i Internationella olympiska kommittén (IOK). Men eftersom han avgår som ordförande i Fifa om sju månader, och då skulle ha varit tvungen att lämna IOK, lämnar han den olympiska rörelsen redan nu. Men Gunilla Lindberg blir kvar i kommittén.

-Herr Blatter skrev ett brev till mig den 23 juli och informerade om att det vore olämpligt att väljas om för åtta år när han ska lämna ordförandeposten i Fifa den 26 februari, säger IOK-ordföranden Thomas Bach vid IOK-kongressen i Kuala Lumpur.

Blatter har varit IOK-medlem sedan 1999. Han har haft ett så kallat ex officio-medlemskap, som innebär att det inte är personligt utan tillhör Fifa-ordförandeskapet.

Gunilla Lindberg var en av 14 IOK-medlemmar som valdes om vid IOK-sessionen i Kuala Lumpur. Lindberg valdes även om som medlem av IOK:s exekutivkommitté.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.