Blatter vill se mållinje-teknologi

Publicerad

Efter Ukrainas bortdömda mål mot England har debatten om målkameror och metoder för att bedöma om bollen passerat mållinjen åter blossat upp. ”En nödvändighet” skriver Fifa-presidenten Sepp Blatter.

Det var i andra halvlek mellan Ukrania och England som Marko Devic kom fri mot målvakten Joe Hart. Han sköt bollen mot mål via Hart men på mållinjen dök John Terry upp och rensade bort bollen. Domaren lät spelet fortgå – men på reprisen syntes det att bollen hade passerat mållinjen.

En som reagerat och nu vill se en teknisk lösning är Fifa-presidenten Sepp Blatter.

På twitter skriver han: ”Efter gårdagens match är mållinje-teknologi inte längre ett alternativ. Det är en nödvändighet.”

Den 5 juli ska Fifa ta beslut i frågan. Två alternativ utreds -antingen ett system likt ”Hawk-eye” i tennis (avancerad kamera) eller ett chip i bollen som känner av position.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.