Nu står det klart att SM-veckan 2025 ska arrangeras i Borås. Foto: Mats Andersson/TT

Borås arrangerar SM-veckan vintern 2025

Uppdaterad
Publicerad

Vintern 2021 skulle Borås arrangerat SM-veckan.

Men den ställdes in på grund av coronapandemin.

Nu får de en ny chans 2025.

– Jag är glad och stolt över att Borås får förnyat förtroende, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson.

När SM-veckan 2021 ställdes in på grund av de dåvarande restruktionerna erbjöds Borås att ansöka om värdskapet igen. Nu är alla formella beslut tagna och det står klart att SM-veckan vintern 2021 arrangeras i Borås.

– Det blev ingen SM-vecka i Borås ifjol men skid-SM avgjordes där och det blev ett mycket lyckat arrangemang. Vi ser därför fram emot att Borås tar sig an hela SM-veckan 2025 och fortsätter att utveckla detta koncept som för SVT:s tv-tittare är en populär publikfavorit, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Sydligaste staden att arrangera SM-veckan

Borås har arrangerat SM-veckans sommarupplaga två gånger, 2014 och 2017. Nu blir de den sydligaste staden som har arrangerat SM-veckans vintervecka.

– Med tanke på att vi tvingades ställa in vinterveckan i Borås under pandemin är vi väldigt glada att Borås återigen tar sig an värdskapet för SM-veckan. Vi vet sedan tidigare att Borås har mycket goda förutsättningar samt erfarenheten att arrangera SM-veckan med allt vad det innebär, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

MER SPORT: Duplantis vann Diamond League-finalen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis vann i Diamond League-finalen. Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.