Boris Becker: Hade kunnat vinna mot Djokovic

Uppdaterad
Publicerad

Tyske tennislegendaren Boris Becker gästar Skavlan i SVT och pratar bland annat om hur det är att träna världsettan Novak Djokovic. – Om jag hade mött honom på gräs när jag var som bäst hade jag haft en chans. 50 50 skulle jag säga, säger Becker.

Boris Becker är en av tennisens största namn. Tysken är idag tränare åt Novak Djokovic.

Skavlan: Hade du slagit Djokovic när du spelade och var som bäst?

– Nu när han betalar mig så kan jag inte säga sanningen, säger Becker skämtsamt.

– Nämen på grus hade jag varit chanslös. På hard court hade det blivit svårt, men på gräs hade det varit kul för mig att möta honom. Chanserna hade varit 50 50 där, säger Becker.

En av Djokovics stora rivaler idag, Roger Federer, tränas av Stefan Edbeg. Edberg och Becker hade flera tuffa drabbningar under deras aktiva karrären.

– Det är ganska konstigt. När Djokovic och Federer möttes så satt Becker och Edberg på läktaren. Men när vi spelade var Edberg min tuffaste rival, men utanför plan hade vi inga problem med varandra. Jag hade stor respekt för honom, säger Becker.

Skavlan sänds 21.00 i SVT1. Du hittar samtliga program på SVT Play också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.