Foto: SVT

Skoglund ännu obesegrad som proffs

Uppdaterad
Publicerad

Erik Skoglund knockade Attila Baran redan i den andra ronden och tog i kväll sin 15:e raka proffsvinst, nionde på knock. Han är fortfarande obesegrad som proffs.

–Målet med året är att knipa en titel och sedan försvara den, säger Erik Skoglund till SVT Sport.

Skoglund, i blågula shorts, var klart offensivare än sin motståndare i första ronden av lätt tungviktsmatchen på proffsgalan i danska Esbjerg.

–Jag kanske slog lite för mycket till och med, säger 21-åringen till SVT Sport.

1,47 minuter in i andra fick han sedan en lucka i Barans guard när ungraren gick på attack. Skoglund agerade blixtsnabbt med högern och träffade hakan.

–En klockren kontring, säger Skoglund.

Handduken kastades in

Baran föll till golvet, påtagligt svårt att stå och dömdes sedan ut. Tränaren kastade in en grå handduk som förkunnade att matchen var över. Erik Skoglund var trots den imponerande knockouten inte helt nöjd.

–Det var en bra match, men jag hann inte visa så mycket som jag hoppades på, säger Skoglund som vill gå längre matcher för att öka chanserna till en titelmatch, till SVT Sport.           

16:e segern kan komma i april

Chansen är stor att han går ny match på en gala danska Fredrikshamn den 13 april.

–Jag har fått indikationer på det, säger Skoglund som hoppas sparras längre, 10-12-ronders matcher innan dess, till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.