• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Brandãos bittra afton: ”Det blir sämre, sämre, sämst”

Uppdaterad
Publicerad

Brasilienexperten Henrik Brandao dömde ut brassarna totalt under bronsmatchen mot Holland. – De har sämsta anfallaren någonsin, sämsta målvakten någonsin och Neymar är skadad, säger en bitter Brandao.

Utklassade i semifinalen mot Tyskland och missad medalj efter tuff förlust mot Holland. Så lyder Brasiliens avslutande dagar i VM på hemmaplan – något som får DN:s korrespondent Henrik Brandao att tröttna rejält. Han beskriver semifinalen som den värsta förlusten någonsin och var väldigt pessimistisk inför bronsmatchen:

– Finns inget intresse alls, sa han inför avgörandet.

Fotbolls-VM: Brasilien

När sedan förlusten mot Holland var ett faktum var Brandao inte sen att kritisera laget:

– De har varit duktigare på att bygga presstält, duktigare på att locka sponsorer, duktigare på att hitta på slogans, duktigare på att visa upp Neymars keps än att skapa ett lag.

– Måste varit ett av Brasiliens sämsta VM. De har sämsta anfallaren någonsin, sämsta målvakten någonsin och Neymar är skadad. De spelar VM på hemmaplan, det är sjukt, avslutar han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet