Tite han flyger! Brasiliens vinnarlag hyllar förbundskapten Adenor Leonardo Bacchi, känd som Tite Foto: Leo Correa/AP/TT

Brasilien vann Copa América

Brasilien är åter Sydamerikanska mästare i fotboll. På Maracanã-stadion i Rio de Janeiro blev det 3–1 mot Peru i Copa América-finalen.

Hemmafavoriterna tog planenligt ledningen genom Everton, men skrällaget Peru kvitterade på straff precis innan halvtidsvilan. Men mitt i jublet fick de se Gabriel Jesus med ett snyggt placerat skott åter ge Brasilien ledningen.

Andra halvlek blev en grinig affär med många frisparkar och flera gula kort. Med 20 minuter kvar att spela fick Gabriel Jesus sin andra varning och fick gå av planen. Peru försökte genast sätta större press mot Alisson i Brasiliens mål, men kunde inte utnyttja det numerära överläget.

Brasiliens nionde seger i Copa América

I stället kunde Brasilien sticka upp och i ett av få ordnade anfall under slutperioden ordna en straff – som vanligt under turneringen först efter långa diskussioner och VAR-granskande.

Richarlison stördes inte av det lilla tumultet och placerade lugnt in slutresultatet 3–1.

Det var Brasiliens nionde seger i Copa America, och den första sedan 2007.