Campbell-Brown frias av Cas

Uppdaterad
Publicerad
Den jamaicanska stjärnsprintern Veronica Campbell-Brown frias av idrottens skiljedomstol Cas och kan nu delta vid inomhus-VM nästa vecka.

– Jag kan bekräfta att Veronica Campbell-Brown har friats av Cas och är fri att tävla, säger hennes advokat enligt Reuters och påpekar att VCB nu har siktet inställt på inne-VM i polska Sopot nästa vecka.

Hon testade positivt vid en tävling i maj förra året och missade VM i Moskva. IAAF ville stänga av henne i två år. Cas har friat, men enligt uppgift från hennes advokat kommer domskälen sannolikt inte att offentliggöras än på flera månader. CAS anser att provet hanterats på ett felaktigt sätt och att resultatet därför inte var tillförlitligt, vilket var advokatens huvudtes.

– Min tro, familj och vänner har stöttat mig igenom det här, säger Cambell-Brown och säger att avstängningen tagit hårt på henne.

31-åringen, som har fem OS- och VM- guld, hade tagit ett bantningsmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer