Edison Cavani blev siste målskytt på Råsunda

Edison Cavani blev historisk genom att göra sista målet på Råsunda. Hans straffmål i den 93:e minuten fram till 2-1 för Napoli var samtidigt en tung smäll för AIK som stått upp bra i matchen. Nu är samtliga svenska lag utslagna ur Europaspelet.

Drygt 28 000 åskådare hade samlats för att bevittna den sista matchen på tidigare nationalarenan Råsunda, som nu ska rivas. Och publiken bjöds på en fartfylld match och ett drömmål av hemmalaget.

AIK:s  Helgi Danielsson lobbnickade ett inlägg från Viktor Lundberg. Bollen gick i en båge över Napolis målvakt Antonio Rosati och in i mål. Ett mycket snyggt mål som betydde 1-1.

Napoli hade dessförinnan tagit ledningen genom Blerim Dzemaili som tog hand om en retur från Ivan Turina och placerade in 1-0.

Napoli inledde matchen bäst och tryckte tillbaka hemmalaget. Men efter kvitteringen skapade AIK flera bra lägen, bland annat genom Mohamed Bangura som hade flera vassa avslut.

I andra halvleken tog Napoli över igen och italienarna bytte in offensivt starke Marek Hamsik. Cavani hade flera bra lägen, och riktigt farligt blev det när Ivan Turina släppte en retur på ett inlägg som han till slut fick rädda på mållinjen.

”Det är bittert”

I 83:e minuten slog Salvatore Aronica hål i luften och Mohamed Bangura tog sig förbi helt fri. Aronica drog då tag i Bangura och blev utvisad. AIK flyttade upp hela laget för att jaga ett segermål. Då kontrade Napoli och Per Karlsson fällde Edison Cavani i straffområdet. Cavani rullade säkert in segermålet till 2-1.

– Det är bittert, vi ger oss själva chansen att vinna, men räcker inte till, säger AIK:s tränare Andreas Alm till TV4.

– Det man kommer ihåg är den jäkla straffen, det känns riktigt surt, säger AIK:s Nils-Eric Johansson.

Dnipro från Ukraina slog PSV Eindhoven med 2-1 och vinner gruppen före Napoli.