Charlotte Kalla debuterar som sommarpratare

Uppdaterad
Publicerad

Årets sommarpratare har presenterats.

En av dem är Charlotte Kalla – som nyligen avslutade sin professionella karriär.

Därutöver kommer även bland annat OS-guldmedaljören från i vintras, Sara Hector, att vara en av sommarvärdarna.

Charlotte Kalla är en av Sveriges mest framgångsrika skidåkare med tre VM-guld, sex VM-silver och fyra VM-brons på meritlistan. Addera hennes nio OS-medaljer, varav tre guld, så är hon även en av landets mest framgångsrika kvinnliga olympier.

Den 3 juli gör 34-åringen från Tärendö debut som sommarpratare i Sommar i P1. När listan i dag släpptes var hon, förvisso rätt oväntat, en av dem som får en timme i radion i sommar.

SVT Sport

– Nu är jag redo på ett annat sätt att vara stolt och blicka tillbaka. För tidigare i karriären har jag bara velat skriva ny historia och inte alla varit redo som på det sättet jag är nu, säger Charlotte Kalla i P1.

En annan sommarvärd är den nyblivna olympiska mästaren i storslalom, Sara Hector. På OS i Peking den 7 februari i år segrade hon med en marginal på 28 hundradelar efter att ha spenderat hela uppladdningen under morgonen med att spy.

Här är övriga sommarpratare med sportkoppling i Sommar i P1:

Jörgen Persson, bordtennis, Hedvig Lindahl, fotboll, Carl Hedin, dressyrryttare, Sara Hector, alpint.

KLIPP från arkivet: Vem är Charlotte Kalla?

Sommarvärdar med sportkoppling

3 juli: Charlotte Kalla

9 juli: Hedvig Lindahl

14 juli: Sara Hector

1 augusti: Carl Hedin

14 augusti: Jörgen Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet