Foto: Bildbyrån

CHL-bossen: ”Vi är väldigt nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen gick den första upplagan av CHL i mål.

Redan nu har ledningsgruppen för turneringen börjat analysen av säsongen.

”Spontant är vi väldigt nöjda”, säger CHL:s sportchef Bo ”Kulon” Lennartsson till SVT Sport.

Luleå vann den första upplagan av CHL, efter att ha besegrat Frölunda i den helsvenska och dramatiska finalen under tisdagskvällen.

Redan nu har CHL-ledningen börjat analysera årets turnering. Och de är nöjda.

CHL 2014-2015

”...sedan växte vi”

– Vi ska genomföra en mer gedigen analys längre fram, men det man kan säga är att turneringen har växt under året och att den har infriat förväntningarna vi hade. Vi hade en tuff start, men vi visste att det skulle vara så. Sedan växte vi, spontant är vi väldigt nöjda, säger CHL:s sportchef Bo ”Kulon” Lennartsson till SVT Sport.

CHL-kritiker har pekat på de sviktande publiksiffrorna och ojämn kvalitet på lagen i turneringen, något som Lennartsson har förståelse för.

– Det finns alltid åtgärder att titta på, och vi försöker bygga och stärka varumärket. Publiksnittet var omkring 3 500 och det vill vi höja till nästa år. Vi vill skapa mer tryck kring CHL, så är det.

– Att en del lite svagare lag är med är en del av projektet, det är viktigt att lag från till exempel Frankrike och Storbritannien är med. Det är jämförtbart med de mindre lagen i fotbollens Champions League, till exempel Malmö FF. Men vi har tittat på effekten och ser att de mindre lagen har spottat upp sig, och de har lärt sig mycket av att vara med i CHL.

Oklart med KHL-lag

Till nästa säsong kommer en rad förändringar att göras. Bland annat kommer 48 lag att delta, i stället för 44 som i år. Dessutom görs grupperna om, så att de innehåller tre lag – för att på så sätt minimera risken för betydelselösa matcher.  Om KHL-lagen ansluter till turneringen är däremot inte klart än.

– Vi har en öppen dialog med KHL, men vi har tappat lite fart i förhandlingen. Många klubbar i KHL dras med dålig ekonomi och har det svårt på olika sätt. Men det finns intresse, säger Bo ”Kulon” Lennartsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet