Nordirland kvitterar på stopptid – då uppstår VAR-kaos. Foto: Viaplay

Dansk seger i EM-kvalet efter fem minuter lång videogranskning

Danmark vann hemma i Parken i Köpenham med 1-0. I den 94:e minuten trodde många att Nordirlands Callum Marshall kvitterat till 1-1 men efter fem minuters VAR-granskning underkändes målet.

– Vi hade bara tur där, erkänner Christian Eriksen efter dramat.

Efter all VAR-granskning blev det 13 minuters tilläggstid i detta drama.

– Det är offside tror jag, säger Christian Eriksen till danska TV2 och blir ännu mer säker när han får se klippet på en skärm.

EM-kval fotboll

– Det är en tydlig offside.

Det såg väldigt länge ut som det bara skulle bli en dansk poäng på Parken.

– Vi hade bara tur där. Vi ska bara ha de tre poängen vi får. Vi måste komma ikapp, och det kunde vi göra med den här segern, fortsätter Eriksen.

Grupp H är extremt tajt med fyra lag i toppen, med Danmark överst, som alla har sex poäng efter tre matcher.

Marshall fick inte bli målskytt i landslagsdebuten

Marshall, som inte fick bli målskytt i sin landslagsdebut, satt bedrövad på gräsmattan och led när matchen blåstes av efter 13 minuter. Flera målservicesajter hade lagt in 1-1 under granskningen, vilket fick tas tillbaka.

Marshall vrickade vidare bollen vackert på volley och fick se den gå i mål. Det hade varit en tuff närkamp när Nordirland erövrade bollen i momentet innan och de flesta trodde att den incidenten granskades men det var i stället Jonny Evans vänsterfot som stod i offsideposition när den föregående frisparken slogs som hade upptäckts.

Den danska hemmafansen höll andan under väntan över att tappa två viktiga poäng i EM-kvalet, dessutom på hemmaplan, men kunde släppa loss jublet när domaren visade VAR-symbolen och sprang ut för att granska händelsen.