”Fidde” Rosengren i samtal med SVT Sports Marie Lehmann om Davis Cup. Foto: SVT

”Jonas och Pim-Pim inget alternativ i Davis Cup”

Uppdaterad
Publicerad

Både Jonas Björkman och ”Pim-Pim” Johansson har i Stockholm

Open visat att de kan spela tennis på högsta nivå. Nu höjs röster för att de ska få ta plats i svenska Davis Cup-laget, som ödeskvalar mot Danmark i Helsingborg nästa helg.

– Givetvis är det fantastiskt att se vad Jonas och ”Pim-Pim” har presterat på banan den här Stockholm Open-veckan, säger förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren till SVT Sport.

– Jag tror till exempel inte att någon annan spelare i världen hade klarat ut att göra det ”Pim-Pim” har gjort den här veckan, att gå från att i stort sett inte ha spelat tennis på två och ett halvt år och prestera den här tennisen.

Stockholm Open 2013

– Men varken Jonas eller ”Pim-Pim” är något alternativ i dubbel och singel i Davis Cup. De har sagt att de inte vill spela och då finns det ingen anledning för mig att tänka i de banorna. ”Pim-Pim” sa det till mig redan förrförra veckan.

”Lindstedt och Brunström är också världsstjärnor”

Rosengren säger till SVT Sport att han nu tänker lägga all kraft på att få de spelare han har tagit ut till DC-mötet med Danmark att prestera så bra tennis som möjligt.

– Robert Lindstedt och Johan Brunström är också världsstjärnor i dubbel. I Davis Cup har de spelat fantastiskt bra och vunnit två dubblar i år. Jag litar fullständigt på att de ska spela bra och slå danskarna.

17-åriga talangen Elias Ymer gör Davis Cup-debut för Sverige mot Danmark. Sverige-ettan Markus Eriksson, som förlorade sin öppningsmatch i Stockholm Open, lär få spela förstasingeln mot Danmark men Ymer har chans på andrasingeln.

– Elias Ymer ska definitivt kriga och visa mig att han vill spela en singel mot danskarna. Det har han stora chanser att få göra. Det vore väldigt roligt att få se honom debutera i en sån mentalt jobbig match, säger Rosengren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Open 2013

Mer i ämnet