Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson: ”Väldigt stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Den nyblivne F1-föraren Marcus Ericssons debut blev strulig. Bilen krånglade men efter ett intensivt arbete hos mekanikerna kunde Ericsson, som förste svensk på 23 år, inleda sin testkörning strax efter klockan 15.

Marcus Ericsson fick ,efter mycket om och men, äntligen premiärköra sin F1–bil. Han skrev på sin Twitter:

”Har precis kört mitt första varv som @CaterhamF1-förare. Väldigt stolt ögonblick! Början kändes bra, men nu börjar det stenhårda jobbet.”

Formel 1

Svensken körde bara ett varv i ett lugnt tempo, mest för att visa upp den nya bilmodellen, CT05. Någon varvtid registrerades inte.

– Jag ser fram emot att se bilen på banan, än har jag bara sett den i delar. Alla bilar ser lite olika ut i år, men jag har en bra känsla, säger Ericsson till Aftonbladet innan dagens testkörning.

Förre GP2-föraren är den förste svenske F1-föraren på 23 år. Han presenterades av sitt stall Caterham förra veckan.

– Jag har varit i fabriken mellan 08.00-21.00 varje dag, försökt lära känna de människorna jag ska jobba med och att få klart bilen. Det är otroligt mycket att göra, men detta ska bli skitkul, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet