Södertäljes Peter Nolander och Djurgårdens Robin Norell åker in i målvakten Adam Reideborn. Foto: Bildbyrån

Dif närmar sig i kvalseriejakten

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården närmar sig Karlskoga i jakten på en plats i kvalserien efter derbysegern över Södertälje på Hovet.

Djurgården tog tre viktiga poäng när Södertälje besegrades i säsongens sista länsderby med 3-1 på Hovet.

I och med att Karlskoga, som just nu har den sista direktplatsen till kval- serigen, föll i sudden mot Rögle tog Dif in och är nu endast en poäng bakom. Djurgården dominerade i den första perioden där man hade 11-2 i skott men endast 1-0 i mål.

Hockeyallsvenskan 2013-2014

Djurgårdens sjätte raka seger

Hemmalaget verkade ändå ha kontroll över händelserna, utökade i andra perioden sin ledning och gick mot en klar seger.

Då reducerade SSK med sju minuter kvar och skapade nerv. 2-1 blev dock 3-1 efter Henrik Erikssons mål i tom kasse när SSK tryckte på för en kvittering. Dif:s sjätte raka seger i jakten på kvalserieplatsen.

”Prickat formtoppen när det väl gäller”

– Vi har ett otroligt bra självförtroende. Vi har många trepoängare nu. Vi har gjort en jäkla resa. Man var lite less när det gick dåligt, man tittade typ nedåt i stället för uppåt. Men nu är det otroligt nära, vi har prickat formtoppen när det väl gäller, säger Dif-backen Linus Arnesson till Aftonbladet.

Karlskrona verkar få svårt att ge sig in i leken om kvalserieplatsen. I kväll förlorade man med 3-0 hemma mot Timrå och är fem poäng bakom Dif i tabellen. I nästa omgång hemmaspelar Karlskrona mot just Djurgården, och en seger där är ett måste om man vill ha fortsatt chans på kvalserien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2013-2014

Mer i ämnet