Mix Diskrud är klar för Helsingborg. Här under förra sejouren i Sverige i IFK Göteborgs tröja. Foto: Bildbyrån

Diskerud tillbaka i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare blåvitt-mittfältaren Mix Diskerud är tillbaka i allsvenskan. Denna gång i Olof Mellbergs Helsingborg. 29-åringen skriver själv på sociala medier:

– Jag ser fram emot att spela konkurrenskraftig fotboll igen efter månader av pandemisk försiktighet.

Norskamerikanen Mix Diskerud var stundtals en viktig del i IFK Göteborg under 2017/18. Nu efter spel i Sydkorea återvänder 29-åringen till allsvenskan.

”Jag lånas ut till Di Röe”, skriver Diskreud själv i sociala medier.

Enligt mittfältaren har valet fallit på Helsingborg efter inrådan från partern.

”Även om vi tycker att det är farligt långt söder ut att bo har min miljö- och arketektoniskt intresserade partner funnit att Mölle, och Hornbaek och Kullahalvön är pärlor som ni här längst nere i Kattegatt inte kan förvänta att gömma undan längre, åtminstone inte för henne”

Diskerud är något av en globetrotter i fotbollsvärlden och har de senaste fyra åren spelat på tre olika kontinenter. Efter tiden i Göteborg tog han det något uppseendeväckande klivet till Manchester City, klubben han fortsatt tillhör. Avtalet med Helsingborg är ett låneavtal och sträcker sig över säsongen.

Diskerud har gjort 36 A-landskamper för Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.