Foto: SVT

Drott mästare – även på sand

Uppdaterad
Publicerad

Hemmalaget Drott lyckades slå beachhandbollsspecialisterna Hisingen i SM-finalen på Tylösand efter ett dramatiskt shoout out-avgörande.

Det var Hisingen som vann den första halvleken med 15-10 men efter paus kom svenska mästarna i ”vanlig” handboll igång.

Drott hade som mest ledningen med 13-5 i andra halvlek men Hisingen kom tillbaka och var väldigt nära att avgöra under ordinarie tid. Men resultatet 14-13 till Drott innebar att matchen gick till ett så kallat shoot out-avgörande, där fem spelare från varje lag skjuter en form av straffar.

SM-veckan sommar 2013

Ännu en SM-titel för Drott

Vid ställningen 3-2 till hemmalaget i shoout out-avgörandet räddade Drottmålvakten ett skott och därefter kunde inte Hisingen komma tillbaka.

Slutresultatet i shoout out:en blev 6-4 och Drott kunde därmed inkassera ännu en SM-titel.

– Det är jätteroligt att spela på sanden. Vi tränar ganska tufft så det är ett bra avbrott, säger Magnus Persson till SVT Sport.

Får representera Sverige i VM

Segern innebär att Drott får representera Sverige vid VM i Marocko nästa år.

– De sa det precis innan vi skulle gå på planen. Jag vet inte i fall vi åker dit men det blir roligt det också om vi gör det.

Hisingen kan trösta sig med att laget får representera Sverige i EM i Danmark nästa vecka, eftersom laget vann SM i fjol.

Helsingborg vann damfinalen

På damsidan vann regerande mästarna i OV Helsingborg finalen mot Drott efter 16-10 i första halvlek och 10-7 i andra.

– Det är gött! Men det finns mycket bättre lag i elitserien som man hade hoppas skulle vara med i SM, säger Sara Månsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2013

Mer i ämnet