Dubbelt Kallur på 60 m häck

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt svenskt, och dubbelt Kallur, på 60 meter häck i Globen. Först över mållinjen var Susanna, som ledde loppet från start till mål. Tiden blev 7.95, före meriterade löpare som Vonette Dixon, Jamaica, och ryskan Irina Sjevtjenko.

Tvillingsyrran Jenny var inte riktigt med i starten, men kom i slutet av loppet. Hon sprang på 8 sekunder blankt, nytt personligt rekord.

Banorna i Globen inbjöd inte till topptider. För mjuka och för långsamma var en vanlig åsikt som hördes bland löparna.

– De kändes mjuka när vi joggade på dem under morgonen. Men jag tror att det är värre för killarna som är tyngre. Jag tycker de var bättre än förra året, i alla fall var min tid det, säger Susanna.

Nytt styrkebesked

7,95 var hundradelen sämre än årsbästat hon satte i Göteborg för några veckor sedan.

Men det var också en ny topptid, ett nytt styrkebesked – och det räckte mer än väl till seger och förstås, höjda förväntningar inför EM i Madrid om knappt tre veckor.

Jenny Kallur fick stå över 60 meter häck under SM, på grund av känning i ett lår.

– Jag väntade in i det sista innan jag tog beslutet att springa. Det verkar inte vara någon fara, kändes bra under uppvärmningen. Landslagsläkaren (Sverker Nilsson) tyckte tydligen att det var ”bra smärta”. Och när han sa det var det bara att tuta och köra, säger Jenny.

Men vad hände med Irina Sjevtjenko? Sist på riktigt svaga 8,66.

– Hon hade ett stort bandage runt benet under hela uppvärmningen och måste ha haft ont någonstans, gissar Jenny Kallur.

Susanna och Jenny springer i Tallinn i helgen, sista loppen innan EM.

– Vi kunde ha valt tävlingarna i Birmingham om det varit för att få bättre motstånd. Men Tallinn låg bättre till tidsmässigt, säger Susanna.

Jessika Svensk och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.