Ebba Årsjö tog brons i störtlopp

Uppdaterad
Publicerad

Det största svenska medaljhoppet på Paralympics, Ebba Årsjö, levererade direkt i sin första start. Svenskan tog brons i störtlopp trots en grov miss där hon vara nära att köra ur. Tiden räckte ändå till en tredjeplats.

– Det är ändå ett brons. Om någon timme kommer jag vara glad, sa 21-åringen till SVT Sport efteråt, en aning missnöjd över att inte tagit guldet.

Mollie Jepsen från Kanada vann guldet, en tiondel före kinesiskan Mengqiu Zhang.

En av guldkandidaterna, fransyskan Marie Bochet, tappade skidan redan i inledningen av sitt åk.

Paralympics

Efter sitt brons grinade svenskan ändå lite illa.  Hon fick behandling efteråt för sitt ben som hon alltid får efter ett störtlopp men idag gjorde det lite extra ont.

– Efter halva banan dör benet, beskriver svenskan hur jobbigt det är att åka störtlopp med den muskelnedsättning hon har i benet.

– Jag har lovat mig själv att vara stolt över en pallplats och jag är det, säger Årsjö som har ny chans till medalj redan imorgon i super-G.

I super-G är inte farten och trycket mot benet lika stor. Årsjö är glad över att störtloppet är över.

– Det är så fruktansvärt smärtsamt och nervöst. Jag är glad att det är över, att jag kom ner, säger Årsjö.

Aaron Lindström sexa

På herrsidan blev Aaron Lindström, som gör sitt andra paralympiska spel, bäste svensk på en sjätteplats. 21-åringen var 3,29 efter segraren Arthur Bauchet från Italien.

– Helt okej ändå, jag hade misstag uppe på toppen men lyckades ändå pusha på på nedre biten, så det var gött. Det var inte helt felfritt, men ändå helt okej, säger han om sitt åk.

Loppets andra svensk, Arvid Skoglund, blev 26:a i sin paralympiska debut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet