Foto: TT Nyhetsbyrån

Ekelund lyfte inte med ny tränare

Uppdaterad
Publicerad

Det lossnar inte för Irene Ekelund som nyligen bytt tränare, ett byte som ger upphov till spekulationer.

Irene Ekelund blev tvåa på 100 meter på 11,54 vilket är en bra bit från person- rekordet 11,35, detta trots ypperliga förhållanden med +2,7 i medvind vid GP-galan ”hemma” i Karlstad.

Ekelund sa dock att det kändes riktigt bra och att ”det rullade på” men var mer korthuggen kring tränarbytet.

– Det var lite plötsligt. Ibland får man inte som man vill utan får göra det bästa av det, säger Ekelund till TV4.

Ex-trestegaren Christian Olsson är fundersam:

– Jag tror att beslutet tagits utan hennes konsultation, att hon bara blivit meddelad det. Och det känns en aning konstigt att det är hon som ska få stå och försvara bytet, funderar Olsson som är expert för TV4.

”Har inte dragit jämnt med förre tränaren”

Nyligen bytte Ekelund tränare från Lasse Eriksson till Niclas Broström som är verksam vid friidrottsgymnasiet i Karlstad. Ekelunds agent Daniel Wessfeldt menar, enligt Aftonbladet, att uppbrottet beror på att de inte dragit jämnt.

På 200 meter, som var sista gren på galan, blev Irene Eklund återigen tvåa på 23,43, vilket är nytt årsbästa med 0,08. Här var vinden godkända 1,8 i ryggen.

– Jag kämpade för mitt liv, säger Ekelund, som var stark sista biten, en möjlig indikation om att formen finns runt hörnet. Hennes personrekord från den förra säsongen lyder på 22,92.

17-åringen är på väg till JVM i Eugene, Oregon, men är inte bland de 25 bästa på världsbästalistan vare sig på 100 eller 200 meter.

Samtliga resultat från Karlstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.