EM 2020 kan hamna i Sverige

Publicerad

På fredagen meddelade det europeiska fotbollsförbundet Uefa att EM 2020 kommer att spelas på arenor i 13 europeiska städer. Och en av dem kan vara svensk – splitternya nationalarenan Friends Arena i Solna.

–Vi utgår från att Friends Arena håller de mått och krav som Uefa ställer, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till TT.

EM-spelorterna kommer att väljas ut i september nästa år, enligt Uefas generalsekreterare Gianni Infantino.

Karl-Erik Nilsson berättar att Svenska fotbollförbundet den närmaste tiden ska hålla möten där man sannolikt kommer att diskutera om man ska satsa på en EM-ansökan. Om så blir fallet tror Karl-Erik Nilsson att hypermoderna Friends Arena, som invigdes i november i fjol och kan ta 50 000 åskådare, ligger bra till när Uefa ska göra sina val.

–Vi vill se ansökningshandlingarna och ta ställning till om det är intressant. Och är det det tror jag vi har goda chanser. Vi får tävla och mäta oss med övriga intressenter och då hoppas vi att vi har ett så pass starkt koncept att vi blir oemotståndliga, säger Karl-Erik Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer