Emil Bemström fortsätter att imponera i NHL. Foto: TT

Emil Bemström fortsätter att imponera i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Emil Bemström fortsätter att imponera i NHL. Seger 5–2 mot Montréal innebär att Columbus nykomponerade kedja med ex-djurgårdaren samt Pierre-Luc Dubois och Sonny Milano är uppe i fyra mål och fem assist på bara drygt fyra perioder ihop.

Bemström fick en assist vid utjämningen till 2–2 och satte sedan ett riktigt originellt mål, hans tredje för säsongen, när Columbus tog ledningen med 3–2. En puck från svensken studsade mot plexiglaset, över målet och via målvakten Carey Prices mage in i nätet.

– Jag har nog aldrig sett något sådant förr, en sådan studs från bakom buren, det är ganska galet, säger Columbus målvakt Joonas Korpisalo.

– Galna studsar ibland, men jag är glad att vi fick den.

Tangerat rookierekord av Bemström

Bemström har plockat poäng i de senaste fem matcherna, tangerat rookierekord i Columbus. Den senaste att uppnå det var Dubois 2017–2018, samme kanadensare som nu mot Montréal noterades för två mål och en assist.

Alexander Wennberg och Gustav Nyquist fick också varsin assist för Columbus.

Oskar Sundqvist gjorde sitt fjärde mål för säsongen när St Louis besegrade Tampa Bay med 3–1.

Jonas Brodin satte sitt första mål för säsongen, och Joel Eriksson Ek plockade en assist, i Minnesotas 4–1-seger över Buffalo.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

5 - 2

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

1-1, 1-1, 3-0
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 14118

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.