Enroth: ”Krampade i hela kroppen”

Uppdaterad
Publicerad

Jhonas Enroth drabbades av kramp i matchen mot Kanada och var tvungen att bytas ut. – Jag krampade upp och kunde inte fortsätta, säger han till SVT Sport.

Jhonas Enroth hade en svettig afton mot Kanada. Han sattes gång på gång på prov och gjorde flera världsklassräddningar. I den tredje perioden var han dock tvungen att utgå efter att ha drabbats av kramper.

– Jag krampade upp och kunde inte fortsätta. I benen, i armarna, rumpan. I stort sett hela kroppen. Det är ett problem som jag har haft tidigare och borta i USA har vi lite bättre grejer, bättre dryck och sådana grejer, säger Enroth till SVT Sport.

Brist på zink, salt och magnesium

Enroth utvecklar vidare vilka mineraler det är som han har brist på.

– Jag skulle behöva mer zink och salt, och även mer magnesium. Jag började känna av krampen i slutet på första. Andra perioden var lugnare men i tredje kände jag att det var bättre att Jacob (Markström) tog över, fortsätter Enroth.

På jakt efter ny dryck

Tre Kronors landslagsläkare Björn Waldebäck säger att man nu kommer att ta fram en dryck som hjälper Enroth.

– Den speciella del han använder i USA framkom nu att saknar här. Så vi tar fram en produktbeskrivning och försöker få fram den här i Sverige. I bästa fall finns den här i våra apotek. Kramp hos målvakter är ett känt fenomen som vi kanske har underskattat, säger Waldebäck till SVT Sport.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.