Ericsson: ”Allt kan hända i F1”

Uppdaterad
Publicerad

Knappt halva formel 1–säsongen är körd. Marcus Ericsson och hans Caterhamstall står fortfarande på noll poäng. Men det är ingen överraskning.

– I ett problemfritt race kan vi inte riktigt konkurrera, säger Ericsson till SVT Sport.

Marcus Ericsson är hemma i Sverige. Det är nu ett halvår sedan det blev klart att 23–-årigen blev klar för formel 1–stallet Caterham.

– Det har varit hektiskt, men otroligt kul, säger Ericsson till SVT Sport.

Formel 1

Tufft debutår

Det har varit en tuff debutsäsong för Ericsson. Han och stallet är fortfarande utan poäng.

– Bilen har inte varit vad vi hoppats eller trott. Vi har legat lite för långt efter mitten av fältet. Det är så klart frustrerande att inte få visa vad man går för. Men det här är ett läroår för mig och jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket. Det går bättre och bättre.

Elfteplats som bäst

Ericssons hittills bästa placering i år kom i anrika Monacos GP, där han blev elva.

– Helt ärligt är det ingen jätteöverraskning att vi inte varit bättre. Teamet har inte tagit någon poäng på fyra och en halv säsong. Min elfteplats i Monaco är tangerat bästa för teamet. Och de är nöjda med mig. Men det är så att vi inte riktigt kan konkurrera i ett problemfritt race.

– Men i F1 kan mycket hända och om andra får problem kan vi absolut ta poäng, säger Ericsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet