Marcus Ericsson med en sämre plats än senast. Foto: Bildbyrån

Ericsson nia i Indianapolis

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen upprepning av succén förra helgen för Marcus Ericsson. Då slutade han högst på pallen. Den här gången fick han nöja sig med niondeplatsen.

Den svenske indycar-föraren vann förra helgen efter ett händelserikt race där han började som 18:e förare, kraschade tidigt, men trots det lyckades hamna högst upp på pallen.

När indycar-cirkusen fortsatte i Indianapolis under lördagen var det inte lika kaosartat för Ericsson, som startade som elfte förare. 30-åringen hade dock svårt att klättra i fältet.

Fram mot slutet var det tajt och Ericsson, som länge låg tia, krigade främst om att försöka ta sig förbi förra årets totaltvåa Josef Newgarden. Det klarade han inte. Men tack vare att Takuma Sato tappade kontrollen i en duell med Newgarden kunde både Ericsson och Newgarden ta sig förbi.

Ericsson blev nia, och beskriver loppet som svårt och att han inte hade tillräckligt med fart den här gången.

”Men om vi slutar nia på våra dåliga dagar, så är det antagligen någonting bra”, skriver han på Twitter.

Startfältets andra svensk, Felix Rosenqvist, slutade på trettonde plats. Vann gjorde Will Power, hans 40:e seger i indycarsammanhang.

Fyra lopp återstår i kalendern. Nästa tävling är redan nästa helg, innan det blir ett tre veckor långt uppehåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.