Ericsson tvingades bryta Indycartävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som att Marcus Ericsson skulle få stå på pallen i Grand Prix Long Beach – men en olycklig spinn, påkörning och sedermera punktering tvingade svensken att bryta den tredje deltävlingen av mästerskapet i Indycar.

Marcus Ericsson, för stallet Chip Ganassi Racing, låg på en femteplats totalt efter de två inledande tävlingarna av Indycar-säsongen efter att ha blivit trea i Texas i mars.

Med färre än 20 av de 85 varven kvar på banan i Long Beach, Kalifornien, låg han på en tredjeplats efter att ha varit bra med i stora delar av loppet. Men då var olyckan framme.

Ericsson, på hyfsat kalla däck efter det att loppet pausats, drog runt ett varv i en kurva och kolliderade sedan lätt med en motståndare. Punkteringen var ett faktum direkt och Ericsson tvingades dra sig ur. Han kunde enkelt köra av banan.

Segrare i Kalifornien blev Josef Newgarden, Team Penske, och tvåa bakom honom blev Romain Grosjean, Andretti Autosport.

Den andre Indycar-svensken, Felix Rosenqvist för Arrow McLaren SP, blev elva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.