Ex-HBK:are sänkte Halmstad på Friends

Johan Blomberg lämnade Halmstad inför den här säsongen. I premiären sänkte han sitt gamla lag. Blomberg gjorde 2-0-målet för AIK som vann hemma mot HBK med 2-1 inför 23 840 åskådare på Friends Arena.

Matchen tände till först i slutet av första halvlek när Nabil Bahoui slog ett inlägg till Henok Goitom, som nickade ner bollen till Panos Dimitriadis. Denne borde ha gjort mål men sköt över i ett upplagt läge.

HBK:s Shkodran Maholli sköt ett farligt skott i 49:e minuten, men matchens första mål blev istället AIK:s. I 59:e minuten tog Goitom ner bollen på bröstet och sköt ett hårt skott som HBK-målvakten Stojan Lukic lämnade retur på. Goitom tog hand om returen själv och tryckte distinkt in 1-0.

allsvenskan 2015

2–0 i 72:a

I 66:e minuten hade King Osei Gyan en jättechans att göra 1-1, men HBK-mittfältaren sköt över. I 72:a minuten kom så 2-0-målet. Blombergs skott ändrade riktning på ett HBK-ben och ställde Lukic. Blomberg valde att inte fira fullträffen.

– Det var speicellt. Det var lite dubbla känslor. Jag valde att inte fira av respekt för mina forna lagkamrater, men det var ändå en härlig känsla, säger Blomberg till SVT Sport.

”Blev besviken”

Blomberg fick ingen plats i AIK:s startelva men spelade från start i andra halvlek efter att Nabil Bahoui blivit skadad.

– Det är klart att man blev besviken när man inte fick spela från start, säger Blomberg till C More.

Fagercrantz reducerade

Efter 2–0-målet kändes matchen avgjord, men i 83:e minuten återvände spänningen till Friends Arena. Kristoffer Fagercrantz stötte behärskat in 2-1-reduceringen på Jesper Westerbergs inlägg. På tilläggstid var det även nära att det blev 2-2, men AIK höll undan och vann. Trots att det blev spänning i slutskedet var AIK:s seger rättvis, i alla fall om man får tro på Halmstads nye tränare Janne Jönsson.

– AIK är lite grand ett bättre lag, men det är ingen dålig bortamatch av oss, säger Jönsson till C More.

AIK-tränaren Andreas Alm var lättad efter matchen.

– När de gör 2-0 hade vi lite försvarsspel att göra, konstaterar Alm.