Ana Konjuh har gjort sensation i Miami och hennes segertåg har gett en plats i fjärde omgången. Foto: TT

Kroatiska ser ljuset efter skadehelvetet

Uppdaterad
Publicerad

Ana Konjuh var talangen som försvann i ett skademörker. I natt visade den 23-åriga kroatiskan att hon kan prestera på de största scenerna genom att slå Franska öppna-mästaren Iga Swiatek med 6-4, 2-6, 6-2 i Miamis tredje omgång.

– De senaste åren har varit frustrerande, att gå igenom alla dessa operationer och ändå aldrig få det rätt. Bara att vara tillbaka, känna mig skadefri, och att kunna tävla på den här nivån betyder mycket, säger Konjuh enligt Reuters.

Konjuh är rankad 338:a i världen och fick ett wildcard till storturneringen, där 19 av världens 20 högst rankade spelare deltar. Det är första gången sedan Konjuh nådde fjärde omgången i Wimbledon 2017 som hon vunnit tre raka matcher. 

Karriären pekade spikrakt uppåt som 15-åring

Konjuh vann som 15-åring US Opens  och Australian Opens juniorklass 2013. Tre dagar efter sin 16-årsdag slog Konjuh den då 14-rankade Roberta Vinci i sin debut på WTA-touren.

2016 nådde hon kvartsfinalen i US Open och gick in topp 20 på rankingen men nådde aldrig sin rätta potential efter bland annat fyra armbågsoperationer. Med veckans spel i ryggen tror Konjuh att hon kan nå världstoppen och äntligen ta det där steget.

Slagit ut toppspelare på löpande band

– Man säger att det som inte dödar en gör en person starkare och det stämmer ju, säger Konjuh.

I Miami slog Konjuh den 70-rankade tjeckiskan Katerina Sinikakova med 7-6(7-3),7-5 i den första omgången. I den andra slog hon 19-rankade hemmaspelaren Madison Keys med 6-4,6-2 innan 16-rankade Swiatek besegrades under lördagen lokal tid. I nästa omgång, den fjärde, väntar den 57-rankade lettiskan Anastasija Sevastova.

MER TENNIS: 19-åringen ramlade ihop efter värmeslag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.