F1-stjärnan Ericsson ”Bättre förberedd än någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Debutsäsongen blev inte riktigt vad Marcus Ericsson hade tänkt sig. Strul med bilen på banan och utanför hade hans stall Caterham stora ekonomiska problem.

Han lämnade och bytte till Sauber.

Och 24-åringen trivs.

– Det känns jättebra, och jättespännande. Nu har jag haft vintern för att kunna förbereda mig, och känner mig bättre förberedd än någonsin. Jag har kommit till ett stall som är känt för att ta hand om unga talanger och hjälpa dem att etablera sig i formel 1, säger Marcus Ericsson till SVT Sport.

Under fyra dagar har F1-åkarna testkört i spanska Jerez. I går var svensken näst snabbast i det sista testet. Stallkamraten Felipe Nasr spenderade mycket tid på banan – och även han imponerade. Några test återstår före säsongspremiären i mitten av mars i Melbourne. Då ska en mer erfaren Marcus Ericsson verkligen försöka utmana den absoluta världseliten.

– Första racen förra säsongen var lite överväldigande, nu är det vardag att köra mot de stora stjärnorna. För mig känns det som en stor skillnad jämfört med i fjol. Det gör att man är ännu mer taggad för premiären, säger Ericsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet