Foto: TT Nyhetsbyrån

Ferdinand lämnar United efter tolv år

Uppdaterad
Publicerad

Rio Ferdinand lämnar Manchester United efter tolv år i klubben. Mittbacken erbjuds inget nytt kontrakt och får leta efter en ny klubb.

Efter tolv år i Manchester United lämnar mittbacken Rio Ferdinand klubben då han inte erbjuds något nytt kontrakt. Han tog sex ligatitlar, två ligacuptitlar och en Champions League-titel under tiden i Unitedtröjan.

– Förutsättningarna gjorde så att jag inte fick säga farväl på det sätt som jag hade önskat. Men jag vill passa på att tacka lagkamraterna, tränarna, klubben och fansen. Jag är redo för en ny utmaning och ser fram emot framtiden, säger 35-åringen i ett öppet brev.

Ferdinand kom till Manchester United från Leeds 2002 för en summa som då var brittiskt rekord – 30 miljoner pund, motsvarande drygt 330 miljoner kronor med dagens valutakurser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet