Prins Carl Philip och Fredrik Reinfeldt. Foto: TT Nyhetsbyrån / Bildbyrån

Finbesök vid rallyinvigningen

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt och prins Carl Philip kommer att inviga Svenska Rallyt som drar igång med en superspecialsträcka i Karlstad i kväll.

– Det sätter verkligen rätt inramning på invigningen att både vår statsminister och prins kan komma och inviga Sveriges största sportevenemang, säger rallyts vd Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

Prinsen har tidigare deltagit vid Svenska Rallyt som hedersgäst, invigare och prisutdelare och kommer även i år att dela ut pris vid tävlingen.

Svenska rallyt 2014

– Onsdagskvällen är inget man får missa helt enkelt. Invigning av både statsministern och prinsen, show med världsstjärnor i både snöskoter och motorcross, plus ett historiskt mästarmöte mellan Stig Blomqvist och Petter Solberg.

– Och så världens bästa rallyförare på toppen av allt detta med vår svenska juniorvärldsmästare Pontus Tidemand i spetsen. Detta blir en superkväll, säger Olsson.

Dagens sändningstider

20.00-21.00: Direktsändning från Superspecialen SS1 på Färjestads travbana (SVT24 och SVT Play).

22.15-22.45: Magasin med allt det bästa från dagen (SVT2 och SVT Play).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2014

Mer i ämnet