Förbundet: ”Det är fruktansvärt och oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson lider med Djurgården sedan tärnaren Magnus Pehrsson tvingtas lämna efter hot från supportrar.

Hör SVT:s intervju med Karl-Erik Nilsson ovan.

– Det är fruktansvärt och oacceptabelt. Speciellt när vi vet hur mycket föreningen arbetat med Djurgårdsandan, den goda delen som både Magnus och Tommy representerar, säger Nilsson till förbundets hemsida.

Nilsson tycker även det är bra att Reinfeldt höll en extra presskonferens i dag med anledning av hoten inom fotbollen.

– Fotbollen klarar inte att hantera kriminalitet själva, det är bra att statsministern Fredrik Reinfeldt pratar om ett samhällsproblem med unga män som tror på våldet som en framgångsrik teori och att rättsväsendet måste hjälpa oss och andra ännu mer, säger Karl-Erik Nilsson.

Fotbollförbundet stöttar regeringens utredare Björn Eriksson mot ordningstörningar i samband med elitidrott, och hans förslag innebär fler åtgärder och som kräver lagändringar.

– Vi kan hoppas att något litet positivt till slut kommer ur en sån här hemsk situation. Att de goda supportrarna hjälper sina föreningar mer, att rättsväsendet ger kriminalitet i idrottens namn prioritet att få bort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet