Foto: Bildbyrån/Instagram

Förre Malmöspelaren Labinot Harbuzi död

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta svenska fotbollsspelaren Labinot Harbuzi har dött.

Labinot Harbuzi, som bland annat spelat i Malmö och i svenska U21-landslaget, blev 32 år gammal.

”Malmö FF minns Labinot Harbuzi som en skicklig fotbollsspelare och en uppskattad lagkamrat. Han kommer för alltid att vara saknad i MFF-familjen”, skriver Malmö FF på sin hemsida.

Enligt en anhörig som Sportbladet har pratat med så hittades Labinot Harbuzi i sitt hem. Ambulans tillkallades och Harbuzi fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Lämnade Malmö för Feyenoord

Labinot Harbuzi startade sin karriär i Malmö FF, men 15 år gammal ansågs han vara en supertalang och lämnade Malmö för spel i holländska Feyenoord.

Efter fem år i den holländska klubben återvände han till MFF för spel i allsvenskan. Fyra år senare lämnade Labinot Harbuzi för spel i den turkiska ligan.

EM-slutspel med Berg och Toivonen

Förutom att han redan i unga år var känd som en riktig supertalang, och för sitt spel i Malmö FF, så minns den breda fotbollspubliken Labinot Harbuzi för hans insatser i U21-EM-slutspelet 2009 i Sverige.

”En av de största talangerna jag spelat med, vila i frid Labinot”, skriver Mikael Lustig, som spelade tillsammans med Harbuzi i U21-landslaget, på Instagram.

Även Jimmy Durmaz har uttalat sig.

”Den bästa fotbollstalangen jag spelat fotboll med och en otroligt fin människa. Vila i frid labbe”.

Tillsammans med lagkamrater som Marcus Berg, Ola Toivonen och Mikael Lustig tog sig Labinot Harbuzi och Sverige till semifinal där man föll mot England på Gamla Ullevi.

Labinot Harbuzi – klubbar i karriären

2004-2005: Feyenoord, Eredivisie, Holland

2006-2009: Malmö FF, allsvenskan

2009-2012: Genclebirligi, Süper Lig, Turkiet

2012: Manisaspor, Süper Lig, Turkiet

2012: Syrianska FC, allsvenskan

2013: KSF Prespa Birlik, div 2 södra götaland

2016: Malacca United, Premier League Malasya

Källa: elitefootball.com

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.