Tyska fotbollssupportrar drabbade samman med polis i Neapel

Uppdaterad
Publicerad

Det blev kaos på Neapels gator inför Champions League-returen mellan Napoli och Eintracht Frankfurt. 

Eintracht Frankfurts supportrar hamnade i bråk med italiensk polis.

Med ett par timmar kvar till matchen mellan Napoli och Frankfurt drabbade polis och tyska tillresta supportrar samman.

Bilder som spreds visade hur supportrar kastade knallskott mot polisen som i sin tur kontrade med tårgas. Även en polisbil sattes i brand.

Enligt italienska medier fördes de tyska supportrarna bort från centrala Neapel i bussar runt tre timmar före avspark. Runt Stadio Maradona var stämningen lugn.

Enligt Eintracht Frankfurts styrelseledamot Philipp Reschke började oroligheterna när tyska supportrar som eskorterades i väg av polis attackerades av en lokal grupp på ungefär 150 personer.

Inrikesministern fördömer

”Kvällens våldsamheter måste fördömas i de starkaste ordalag. Förövare och bråkmakare förstör sporten”, twittrade Tysklands inrikesministern Nancy Faeser.

Italiensk polis förbjöd tyska medborgare från att gå på matchen, men beslutet upphävdes kort efter av en italiensk domstol. I stället förbjöds supportrar till Eintracht Frankfurt med hänvisning till att det var en så kallad högriskmatch.

Den tyska klubben tog därför beslutet att inte sälja några biljetter till sina sektioner – men trots avsaknad av matchbiljett valde drygt 600 personer att resa till Neapel.

Efter matchen, som Napoli vann, försökte italienska fans ta sig till hotellet där Frankfurtsupportrarna bor, men de ska ha stoppats av polis, rapporterar La Repubblica.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.