Foto: SVT

Frågor och svar om Vinterstudion

Uppdaterad
Publicerad

Nedan hittar du de vanligaste frågorna (och svaren) som har med Vinterstudion att göra.

Var hittar jag sändningstider för Vinterstudion?

Tävlingstider och sändningar kan alltid ändras under sångens gång, men en grundplanering för vintern finns här.

Vinterstudion

Exakta hålltider för sändningar kommer även att publiceras på svt.se/sport inför varje helg.

Vilken kanal sänder världscupen i skidskytte den här säsongen?

Den här säsongen är skidskyttet tillbaka i SVT. Vi och TV4 sänder varannan säsong enligt det avtal som gäller i några år till. 

Varför kan jag inte se Vinterstudion i Play när jag är utomlands?

Enligt rättighetsavtalen för till exempel världscupen i längdskidor, alpint och skidskytte, får SVT inte visa sändningarna utanför Sverige.

Vad är det för glasvägg som alla åkare signerar innan de startar i tävlingarna?

Väggen är gjord av plexiglas och åkarna signerar den innan varje tävling som en del i anti-dopningskampanjen ”Clean as snow”. Läs mer på Fis hemsida. Vad som händer med väggen efter tävlingen är upp till arrangören. Något år har till exempel arrangören för världscuptävlingarna i Falun valt att ge väggen till SVT, som har lottat ut den bland tittarna.

Varför uppdateras inte Vinterstudio-appen?

Vi har inte någon app den här säsongen, tyvärr. Förhoppningsvis kan vi presentera en annan, bättre, second screen-lösning längre fram. 

Vad händer med ”Uppvärmningen” den här säsongen?

Just nu ligger ”Uppvärmningen” på is, vi får se om den återuppstår någon gång framöver.

Varför har ni sponsorskyltar före och efter tävlingarna?

I samband med sportsändningar kan och får SVT visa sponsorskyltar före och efter programmen, allt i enlighet med sändningstillståndet (beslutat i Sveriges riksdag). Skyltarna ger SVT en intäkt, tänkt att ge oss bättre ekonomiska förutsättningar att kunna köpa in rättigheter att visa sportevenemang för den breda TV-publiken utan att den ska behöva betala ytterligare en gång för att kunna se dessa. Den årliga intäkten för sponsorskyltar är dock i helhetsperspektivet mycket blygsam. Sett till hela SVT:s budget, ca 1%. Man kan lita på att sponsrande företag inte påverkar innehållet i programmen.​

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet