Fredric Lundqvist tvingas sluta

Uppdaterad
Publicerad

Skadeproblemen har förföljt Fredric Lundqvist i ett års tid. Nu tvingas den 30-årige backen att avsluta sin fotbollskarriär.

Det är en hälseneskada som har gjort att landslagsmeriterade Lundqvist bara kunde spela två matcher med norska Viking under 2006. Skadan är inte heller någon som går att operera ytterligare en gång. Det gör situationen ohållbar.

-Då blir det inte möjligt att fortsätta eftersom jag inte kan löpa ordentligt som skadan är nu, säger Lundqvist till Vikings hemsida.

-Egil Östenstad (Vikings sportchef) och jag är eniga om att jag inte ska spela mer. Vi är också överens om att lösa detta på bästa möjliga sätt.

Insikten kommer ändå som en besvikelse för honom. Han fick beskedet i torsdags, efter en ny undersökning hos den läkare som tidigare har opererat honom.

-Både för Viking och för mig personligen är det tråkigt. Det känns som att det är ett par år för tidigt, säger Lundqvist.

Ändå sedan svensken kom till Viking från Gif Sundsvall hösten 2005 har han haft skadeproblem. Nu väntar troligen en flytt tillbaka till Sundsvall.

Lundqvist spelade totalt fem A-landskamper, den senaste 2005.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.