Frölanders topplista: Här är svenskarna med störst medaljchans

Publicerad

SVT Sports simexpert Lars Frölander rankar de fem svenskar som han tror han störst medaljchans inför VM-tävlingarna.

1. Sarah Sjöström

– Hon är världsetta på inte mindre än fyra distanser. Det är framför allt på fjärilssim hon är överlägsen storfavorit. Men hon är även nu favorit på båda sprintdistanserna på frisim 50 och 100 meter. Jag tror att hon vill slå sin medaljskörd hon fick sist i ryska Kazan sist där det blev två guld, ett silver och ett brons. Jag blir inte helt chockad om hon skulle fixa fyra guld.

Simmar på VM: 50 m frisim, 100 m frisim, 50 m fjärilsim, 100 m fjärilsim.

Premiärsimmar: Söndag 23 juli Försökspassen, 09.30 – 13.15 (SVT1, SVT Sport-appen, svtsport.se)

2. Michelle Coleman

– Hon har befäst sin ställning som en av de bästa 200 meter frisimmarna i världen. I år är hon rankad tvåa i världen och jag tror att detta VM kommer vara hennes stora genombrott.

Simmar på VM: 50 m frisim, 100 m frisim, 200 m frisim.

Premiärsimmar: Tisdag 25 juli Försökspassen, 09.30 – 12.15 (SVT1, SVT Sport-appen, svtsport.se)

3. Jennie Johansson

– Är regerande världsmästarinna på 50 meter bröstsim. Hon chockade sprintbröstsimsvärlden på damsidan genom att ta guldmedaljen i Kazan för två år sedan. Jag tror att det kommer bli tufft att försvara det guldet, men att hon kommer ta en bronsmedalj.

Simmar på VM: 50 m bröstsim, 100 m bröstsim.

Premiärsimmar: Söndag 23 juli Försökspassen, 09.30 – 13.15 (SVT1, SVT Sport-appen, svtsport.se)

4. Erik Persson

– Han slog till med dunder och brak på Stockholm Open i april där han sänkte sitt personbästa med över två sekunder och tog ett jättekliv upp på världsrankingen. Erik är rankad femma i världen och är en mästerskapssimmare, så kan han bara sänka sig lite till så vet i tusan om inte han kommer att stå på prispallen.

Simmar på VM: 100 m bröstsim, 200 m bröstsim.

Premiärsimmar: Måndag 24 juli Försökspassen, 09.30 – 12.15 (SVT1, SVT Sport-appen, svtsport.se)

5. Johannes Skagius

– Har har några tunga säsonger bakom sig, men känns som att han på allvar är tillbaka. Framför allt på favoritdistansen 50 meter bröstsim där han är rankad nia i världen. Men det är bara några tiondelar upp till pallen, så kan han bara ta sig till final så tror jag att allting kan hända.

Simmar på VM: 50 m bröstsim.

Premiärsimmar: Tisdag 25 juli Försökspassen, 09.30 – 12.15 (SVT1, SVT Sport-appen, svtsport.se)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer