Foto: TT Nyhetsbyrån

Giggs lägger av – blir assisterande

Uppdaterad
Publicerad

Efter 963 matcher och 34 pokaler i Manchester United avslutar Ryan Giggs sin spelarkarriär. Han blir nu assisterande tränare i klubben.

Manchester Uniteds Ryan Giggs avslutar en lång och framgångsrik spelarkarriär. Walesaren meddelar i dag att han lägger av.

”I dag inleds ett nytt kapitel fyllt av många känslor – stolthet, sorg men mest av allt iver inför framtiden”, skriver Giggs i ett öppet brev.

Premier League 2013-2014

Giggs som fyller 41 i november debuterade i mars 1991 och har spelat 963 matcher i Unitedtröjan och vunnit 13 Premier League-titlar och Champions League två gånger bland mycket annat.

Sammanlagt blev det 34 pokaler för Giggs som är en del av den framgångsrika 92-generationen – ”class of 92”, där bland andra David Beckham, Paul Scholes och Gary Neville ingår.

Giggs tog över som tillfällig tränare i april efter att David Moyes sparkats, och fortsätter nu som assisterande tränare till Louis van Gaal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet