Godkänd EM-debut av Hamilton

Uppdaterad
Publicerad

När jakten på EM-medaljerna i dressyr inleddes i dag fick den svenska EM-debutanen äran att starta först. – Det var mycket som var bra, säger Malin Hamilton till SVT Sport efter Grand Prix-klassen.

Förutom att piaffen inte fungerade, flöt resten av programmet på fint. Hamilton, på Fleetwood, fick ihop 64,742 procent, en bit under det personliga rekordet på dryga 70 procent.

– Tråkigt med piaffen, den drog många procent. Annars var det mycket som var bra, säger Hamilton, 97:a på världsrankingen, till SVT Sport.

Hamilton ligger på 22:a plats efter att första dagens ekipage tävlat.

Även Minna Telde och Santana hade problem med första piaffen. Ekipaget kunde inte det hota personliga rekordet, men fick ihop fina 70,578 procent och ligger sexa.

– Jag är nöjd med många saker, men sen hade jag dubbeltramp i en piaff, såda n miss brukar jag aldrig ha. Och piruetten kan jag bara gömma mig för. Den var inte bra. Att få tre av domarna där kostade många poäng, säger Tilde till SVT Sport.

Dressyrens förbundskapten Bo Jenå hade hoppats på mer under första dagen.

– Malin gjorde en bra debut, men långt under vad hon kan prestera. Hon har ridit på över 70.

– Att Minna fick över 70 med de felen hon hade var bra. Men vi hade hoppats på mer, säger Jenå till SVT Sport, och menar att Hamilton kunde fått högre poäng om hon inte startat så tidigt.

– Det är väldigt lätt att domarna blir försiktiga i starten.

Tyskan Isabell Werth leder efter första dagen med 75 213 procent.

Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén rider Grand Prix i morgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i hoppning och dressyr

Mer i ämnet