Foto: Scanpix

Gomez avgjorde med vältajmad nick

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland slog Portugal med 1-0. Stor matchhjälte blev Mario Gomez som

visade prov på spänst och ackuratess när han nickade in bollen i bortre delen av målet.

Miroslav Klose, de stora mästerskapens spelare, stod redo att hoppa in – då slog Bayern München-anfallaren till. Sami Khedira slog ett perfekt inlägg som Gomez mötte med pannan och Portugals Rui Patricio kunde inget göra åt ett tyskt ledningsmål.

-Det var bestämt att han skulle hoppa in i slutet. Jag räknade med att sätta en. Så kan det vara i fotboll, säger matchvinnaren med ett leende.

-Det är svårt att vara på väg framåt, hoppa bakåt och nicka. Men inlägget var jättebra, så det vara bara att sätta huvudet till, fortsatte Gomez ödmjukt.

Portugal satsade allt framåt

Tyskland hade länge initiativet i matchen, men efter Gomez fullträff i 74:e minuten öppnade matchen upp sig. Portugal satsade allt framåt.

Portugal, som försvarade sig smart och hade förutom målet matchen bästa chans när Pepe sköt i underkanten av ribban strax före pausvilan, var nära en kvittering på slutet.

Nelson Oliveira vann en närkamp nere vid tyskarnas kortlinje, innanför straffområdet, och slog in bollen till Silvestre Varela. Men tyska målvakten läste spelet och var snabbt ute och täckte av skottet.

Nani slog ett inlägg i ribban och fick på tilläggstid fritt läge sedan Ronaldo spelat snett inåt bakåt, men bollen gick på täck ut.

Gomez hyllade sin tränare

Gomez tackade sin tränare Joachim Löw efter matchen för visat förtroende.

-Jag har två fantastiska år bakom mig. Jag blev jätteglad att tränaren visade mig förtroende. Det har känts skönt från dag ett. Jag kunde betala tillbaka lite av förtroendet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.