Jean-Baptiste Grange. Foto: TT Nyhetsbyrån

Grange skrällde i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Jean-Baptiste Grange åkte upp sig från femte plats i första åket och vann VM-slalomen i ymnigt snöfall. Det var en häftig skräll av startnummer 14.

– Jag kan inte förklara vinsten. Det är som en dröm efter fyra med skador och bortblåst självförtroende. Jag byggde upp mig fysiskt och sedan genom att skaffa mig bättre startnummer. Jag vet inte hur jag ska fira. Det här ingick inte i planeringen, säger Grange leende till SVT Sport.

I målfållan väntade han ut svenskarna Hargin, Myhrer, ryssen Korosjilov och storfavoriten Marcel Hirscher.

Alpina VM

Hirscher hade från start ett försprång på 0,88 till Grange men hade tappat till bara 0,06 vid den sista mellantiden och grenslade grovt efter det i slutbranten.

– Det är en del av sporten. Det är så små avstånd mellan att vinna och förlora. Jag hade tur på kombinationen, säger Hirscher till SVT Sport.

Inte vunnit sedan 2011

Medan Hirscher stod uppgiven i backen rusade Grange in i målfållan och skrek ut sin glädje och de franska fansen var vilda efter första guldet i Beaver Creek 2015.

Senast Grange vann i världscupen var 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet