Foto: TT Nyhetsbyrån

Gravid Moa Hjelmer tar timeout

Uppdaterad
Publicerad

Moa Hjelmer är gravid och tar därför timeout från friidrotten hela 2014, det skriver Svenska Dagbladet i dag.

Hjelmer har haft siktet inställt på OS i Rio de Janerio 2016. Hon skulle toppa formen till dess och avsluta där. Men nu tror hon att karriären förlängs ytterligare med fyra år.

– Rio (2016) blir inte slutpunkten som jag tänkt initialt. Nu känns OS i Tokyo 2020 plötsligt intressant. Då är jag bara 30 år, det är ingen ålder alls för en 400-meterslöpare. Det känns lite häftigt, säger Hjelmer till tidningen.

23-åringen tog ifjol ett sensationellt EM-guld på 400 meter vilket blev starten på en intensiv mästerskapsperiod. Hon hade redan tänkt att ställa in inomhussäsongen men nu väntar hon alltså barn med sin man Kristian i maj och pausen kommer alltså bli längre än så.

– Nu får jag låta kroppen vila. Det har varit ganska mycket med fyra internationella mästerskap inom loppet av drygt ett år.

– Jag ser det här som en jättemöjlighet, att pausa lite och inleda något nytt. Jag vill ha familj och många tycker kanske det är tidigt, men jag går min egen väg. Förhoppningsvis stärker det mig både som friidrottare och som person, säger hon till tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.