Green Tregaro om uppståndelsen: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon på DN-galan hoppar Emma Green Tregaro för första gången sedan VM-finalen i Moskva. Och svenskan som slutade på femte plats är nöjd med insatsen.

– Jag känner mig nöjd ändå. Det är klart att man vill mer, speciellt när det är nära ett brons. Men ett årsbästa, efter uppladdningsstrul med ont i hälsenan och ändrad ansats, gör att jag känner mig nöjd med hur jag lyckades få ihop allting, säger hon till SVT Sport.

Det blir en snabb omställning från finalen i lördags till morgondagens tävling.

DN-galan

”Gör mig glad”

– Det är alltid svårt att ladda om så kort efter ett mästerskap. Men just att tävla på hemmaplan och inför svensk publik gör att jag verkligen ser fram emot det, säger Green Tregaro.

Hennes aktion med målade naglar i regnbågens färger väckte stor uppståndelse. Men det var inget som störde svenskan – snarare det motsatta.

– Som jag upplever det så var det bara positivt. Att en liten symbolisk handling kan få en sådan stor effekt och väcka så stora reaktioner är otroligt häftigt. Att sedan få så mycket positiva kommentarer och energi från människor gör mig glad, berättar hon.

Följ grenen i din smak i SVT Play

SVT sänder DN-galan i morgon torsdag från 19.30 i SVT2. Dessutom kan man följa galan från 17.00 i SVT Play.

Där kan du dessutom följa grenen i just din smak – vill du exempelvis se Sofi Flinck kasta spjut kan du följa spjuttävlingen i Play. Här hittar du de olika sändningarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

DN-galan

Mer i ämnet