Grip hyllar Halfvarssons silverspurt

Uppdaterad
Publicerad

Ett till VM-silver? Bitterljuvt, men Sveriges förbundskapten hyllar ändå Calle Halfvarssons spurt mot Petter Northug. ”Calle hade absolut samma speed ”, säger Rikard Grip till SVT Sport.

Det blev ett VM-silver för Sverige i herrstafetten efter att Calle Halfvarsson förlorat spurten mot Norges Petter Northug på upploppet. Förbundskapten Rikard Grip berömmer ändå svenskens insats.

– Vi gick för guldet och var väldigt nära. Jag tycker att Calle gör det fantastiskt bra, vi hade pratat om att det gällde att vara först genom svängen i hästskon för att upploppet är så pass kort så den som var först av dem ner skulle ta det. Calle hade absolut samma speed på upploppet som Petter i dag, säger han till SVT Sport.

VM i Falun

”Måste åka fort för att tugga med Olsson på femmilen”

Johan Olsson var 34 sekunder snabbare än Norges Didrik Tönseth på sin sträcka, något Grip bara skakar på huvudet åt.

– Han åker fenomenalt bra och hade fantastiskt fin fart på materialet också. Det ser lovande ut, jag tror man ska åka fort för att tugga med honom på femmilen, säger förbundskaptenen och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet