Guidetti rappade i Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska U21-hjältarna är hemma från bragden i Prag och hyllades av svenska folket i Kungsträdgården i Stockholm.

Kungsträdgården var fylld av folk under eftermiddagen. När spelarna anlände strax efter klockan 17, i en öppen buss som kört från spelarhotellet i centrala Stockholm till parken, möttes de av ett enormt publikhav – och på scenen bjöds det på show. Artistframträdanden från Hoffmaestro, Medina och Måns Zelmerlöw, som framförde schlagersuccén ”Heroes” för U21-hjältarna med viss korrigerad text: ”THEY are the heroes of our time”.

Guidetti showade

Men störst jubel framkallade John Guidetti. Mot slutet av firandet tog han över mikrofonen och rappade den inofficiella EM-låten ”Nya Sverige” (se klippet ovan). 

U21-EM 2015

– Vad är vi?! frågade Guidetti publiken, som var med på noterna: ”NYA SVERIGE!”, blev svaret.

Tidigare hade Guidetti triggat igång besökarna i Kungsträdgården med en mäktig växelsång under hejaramsan ”Vi är svenska fans allihopa”.

”Det nya Sverige!”

Tusentals personer deltog i hyllningarna – och det hördes.

– Det är en sanslös stämning och jag hör knappt mig själv, sa SVT Sports reporter på plats, Emil Eiman-Roslund, i en extrainsatt webbsändning.

I publikhavet för att fira guldet fanns bland annat Alexander Milosevic kusin.

– Det är helt sjukt alltså, jag är så stolt. Det här är bara kärlek. Vilket j*vla lag, det nya Sverige! Jag är ”Zlatanista”, jag hade inget hopp kvar om det svenska landslaget och tänkte att när han slutar finns det inget kvar, men det här är det nya Sverige!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet