Sävehofs storförlust i prestigematchen: ”Jävligt surt”

Uppdaterad
Publicerad

En viktig prestigematch på förhand – men H65 Höör vann stort (29-23) och tog en historisk seger på hemmaplan mot 2010-talets svenska handbollsdominant på damsidan.

– Jättestarkt att vinna mot Sävehof hemma, de har 14 raka segrar här, säger Mikaela Mässing till SVT Sport.

H65 Höörs hade inte förlorat en enda match den här säsongen. När serietrean Sävehof gästade Sporthallen skulle segersviten utmanas. Men hemmalaget visade från start större vilja och mer attityd. I halvtid hade H65 en fyramålsledning – och vann till sist med 29-23. 

– Vi får riktigt fint flyt i anfallsspelet idag, och vi stänger bakåt, säger Emma Lindqvist i H65 till CMore.

– Spelet räcker inte mot sådant här motstånd, säger Sävehofs Linnea Pettersson till CMore.

”Känns inte som vi var där”

Emma Lindqvists spelförståelse och Mikaela Mässings målfarlighet, totalt sex i matchen, var starkt bidragande till segern. Jannike Wiberg spel i målet var en annan. H65 spelade en bättre teknisk handboll – och det var inget snack om vilket som var det bästa laget. H65 hade mer spets framåt.

– Det är jävligt surt. Det känns inte som vi är där. Skotten är inte superbra. Vi kom inte upp i nivå, och det krävs mot ett lag som H65 Höör, säger Linnea Pettersson i Sävehof.

Historisk seger hemma

En bredare trupp var en annan styrka hos H65 Höör. Det påverkade inte nämnvärt när laget hade andralinan på banan. I och med segern befäste H65 serieledningen i handbollsligan.

Dramatiken på förhand uteblev. Höör lyckades med det mest när laget tog sin 15:e raka seger – serietrean var aldrig nära.

Segern var den första någonsin hemma för fjolårsfinalisten H65 mot Sävehof.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.