Foto: Scanpix

Halmstad med ena benet i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

HBK tog en viktig och stor seger i den första kvalmatchen mot Gif Sundsvall och är nu på god väg mot allsvenskan.

Halmstad vann med hela 3-0 hemma mot Gif Sundsvall i den första kvalmatchen till allsvenskan på Örjans vall.

1-0-målet i den 60:e minuten var en målvaktstavla av Oscar Berglund då han boxade ett inlägg rakt på Richard Magyar som kunde gå med bollen i mål. Bara två minuter senare satt 2-0. Publiken hade knappt hunnit jubla färdigt när Kristinn Steindorsson efter ett fint instick kallt rullade bollen i mål.

Allsvenskan 2012

3-0 var en delikatess på halvvolley av Marcus Antonsson som väntade in en höjdboll, vände och tryckte till på halvvolley med vänstern i det bortre hörnet.

”Nog mitt livs träff”

– Det var nog mitt livs träff jag fick, tror jag. Det var verkligenskönt att trycka in bollen. Det gäller att göra ett likahårt jobb uppe Sundsvall om vi ska klara det här. Det är klart att det kännsskönt att ha med oss 3-0 men ingenting är klart. Det kan hända precis vad somhelst och vi kommer att vara förberedda i Sundsvall, säger Antonsson till SVTSport efter segern.

– Nu gäller det att bryta ihop ochkomma igen. Vi är fruktansvärt besvikna efter detta. Just nu känns det jävligtsurt helt enkelt. Halmstad är tunga, rejäla och energiska. Det gälleratt  vi måste upp några snäpp för attgreja det här, säger Giffarnas Stefan Ålander till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2012

Mer i ämnet